Bio-bonbons

Het is het kleine lekkers dat het doet…

Chocola en bonbons maken vergt geduld, maar het is zó leuk en creatief!  Soms kan ik dagen lopen denken over een bepaald idee. En na het maken van de basis-chocolade, meestal met kokosbloesemsuiker, kan ik dat gaan uitvoeren. Bijvoorbeeld  verschillende vullingen maken en door de gesmolten pure chocola halen. Of de chocola in leuke bonbonvormpjes gieten. Met als resultaat kleine snoeperijtjes en Proeverijen. Daarnaast maak ik ook regelmatig klein en kleurrijk gebak.

klein lekkers: doosjes handgemaakte biobonbons van Josephines Chocolademomentjes in de Beemster

Cadeautjes voor jezelf of een ander

Elke bonbon is weer een heerlijk EN eerlijk cadeautje. Dus hoe superlekker is het dan als er 6 of 2 in een leuk doosje zitten? Voor jezelf of een ander en om lang van te genieten… Doosje à 6 stuks € 7,50; met 2 stuks € 2,50.

Wat maak ik zoal?

Alle chocola, gebak en bonbons zijn zonder geraffineerde suikers, gluten, granen, lactose.
Met dank aan de Pattisserie-cursus van Conjes Patisserie én volgens eigen recept maak ik de volgende bonbons en ander klein lekkers: (sorry, dit overzicht werkt nog niet goed op mobieltjes)

klein lekkers: handgemaakte pistachebonbon van Josephines Chocolademomentjes in de Beemster

Pistachebonbon: pistachenootjes, olijfolie, cacaoboter en -poeder, vanille, kokosbloesem- en agavesuiker

klein lekkers: handgemaakte walnoot-marsepeinbonbon van Josephines Chocolademomentjes in de Beemster

Walnoot-marsepein-bonbon: amandelmeel en -extract, abrikozen, citroen, sinaasappel-likeur, olijfolie, walnoten, cacaoboter en -poeder, kokos-bloesemsuiker

klein lekkers: handgemaakte vlechtbonbon van Josephines Chocolademomentjes in de Beemster

Vlechtbonbon: cacaoboter, xylitol, cashewnoten, kokosrasp

klein lekkers: handgemaaktcupje met frambozenmoes van Josephines Chocolademomentjes in de Beemster

Cups met frambozenmoes: boekweit- en amandelmeel, arrowroot,  chizaad, kokosbloesemsuiker, citroen, kokosolie, zout, cacaoboter en -poeder, frambozen
Ook in hartige variant

klein lekkers: handgemaakt marsje van Josephines Chocolademomentjes in de Beemster

Marsje:
cacaoboter en -poeder, dadels, kokoscrème en -olie, agavesiroop, kokosbloesemsuiker, cashewnoten, amandelmeel, vanille

Limoentaart: amandelmeel, dadels, kokosrasp, -crème en -olie, limoen, cashewnoten, spinazie, agavesuiker en -siroop

Chocolade-mangotaart: amandelmeel, glutenvrij meel, cacaopoeder, kokosolie, eieren, agavesiroop, mango, sinaasappel, agar-agar, kuzu

Fudge: kokosboter, -crème en -meel,, agavesiroop, vanille, pistachenootjes, cranberries, agar-agar, vruchtensap, kuzu, frambozen, kokos-bloesemsuiker, cacao-boter en -poeder

Sinaasappel-bonbon, praliné, gecarameliseerde hazelnoot: roomboter, xylitol, agavesiroop, hazelnoten, amandelen, cashewnoten, olijfolie, sinaasappel, kokosbloesemsuiker en -likeur, kurkuma, cacaoboter

klein lekkers: handgemaakte truffel van Josephines Chocolademomentjes in de Beemster

Chocoladetruffel: cacaoboter en -poeder, kokoscrème,  agave-siroop, sinaasappel, roomboter, kokosbloesemsuiker Kokosroomtruffel: ook kokosrasp en -boter, geen roomboter en sinaasappel

klein lekkers: handgemaakte mintbonbon van Josephines Chocolademomentjes in de Beemster

Mintbonbon: cacaoboter en -poeder, kokosmelk, agar-agar, spinazie, agavesiroop, kokosbloesemsuiker, munt, pepermuntolie

Tiramisu in glas: kokosmelk, koffie, avocado, ahornsiroop, cacaopoeder, vanille, kokosolie, kokosslagroom