Een tafel vol feest

Een tafel vol feest

‘Ik tover met pannen, ik kook alle talen, een tafel vol feest, een huis vol verhalen’. Deze tekst van Olga Raaymakers met tekening van Lobke van Aar is te vinden op mijn website-pagina ‘Meer over mij’. Woorden die mij steeds weer erg aanspreken.

Vooral met kerst

Met kerst is dat nog eens extra het geval. Niet alleen omdat het menu dan wat uitgebreider is en ik moet ‘toveren met pannen’ om alles op tijd en warm op tafel te krijgen. Maar óók en vooral, omdat het in onze Eetkamer op 1e kerstdag nog meer dan bij de andere etentjes supergezellig is. De tafel is vol feest, maar de gasten zijn dat zeker ook. Sommigen hebben al lang van tevoren gereserveerd en zich wekenlang op het vegetarisch kerstdiner verheugd. Wat is het dan fijn om (te proberen) aan hun verwachtingen te voldoen! Daarvoor ga ik heel graag ‘alle talen koken’!

Feest van licht en vrede

In de schittering van vele lichtjes komen heerlijke gerechten op tafel – gerechten waarvan iedereen volop kan genieten, wetend dat er geen dierenleed aan vooraf is gegaan. Zo is het echt ‘vrede op aarde’…

Tafel vol feest. Vegetarisch kerstdiner in Joséphines Eetkamer op 1e kerstdag, Zuidoostbeemster