Proeverij en workshop

Proeverij en workshop

In het voorjaar organiseerde ik tweemaal een Chocoladeproeverij. Op veler verzoek nu ook in het najaar! Op 17 november ben je (weer?) welkom om allerlei lekkers te komen proeven. Natuurlijk heb ik wat nieuwe bonbons, gebak en chocolaatjes uitgeprobeerd – misschien heb je dat al gevolgd op Facebook. De meeste zijn door de huiselijke keuring gekomen, dus nu is de beurt aan jullie.Proeverij en workshop in chocolade in november 2019 bij Chocolademomentjes, Beemster

Zelf verantwoord lekkers maken

Geniet je zo van verantwoord snoepen, dat je het zelf ook weleens zou willen maken? En… ook je gasten ermee verwennen? Schrijf je dan in voor de workshop Kerst-lekkers op 2 november. Nog niet in de kerst-stemming? Dat komt wel als je eenmaal bezig bent met leuke bonbons, decoratie-sterretjes en taartjes om met kerst goed voor de dag te komen!

Mijn inspiratie

Vorige week mocht ik weer een interessante workshopdag volgen bij Conjes Patisserie in Friesland. Net als op de eerder gevolgde Patisserie-opleiding weer veel geleerd. Op mijn nieuwe website-pagina ‘Bio-bonbons’ kun je kennismaken met mijn aanbod. Niet alles is altijd in voorraad, maar in overleg kan er veel als je jezelf of een ander op iets lekkers zonder suiker, lactose, gluten wilt trakteren. En…. te koop in leuke doosjes!

Doosjes ambachtelijke en verantwoorde bonbons te koop bij Chocolademomentjes

Chocolademomentjes!

Chocolademomentjes…. we kennen ze allemaal en wat genieten we ervan….  Nu is er ook een website die zo heet en wel de mijne! Van Theetuin Joséphine naar Chocolademomentjes is eigenlijk niet eens zo’n heel grote stap, maar voor  mij voelt het toch als een nieuw begin. In plaats van grote taarten maak ik nu zelf chocola, bonbons en klein gebak, nog steeds met ‘goede’ suikers en zonder gluten. En degenen die deelnamen aan de Chocoladeproeverijen in april weten al hoe het smaakt.

Wil je ook weten hoe het smaakt en kleine traktaties zelf kunnen maken? Kom dan met Kerst goed voor de dag met bonbons, chocolaatjes en taartjes in het kerst-thema rood, groen en goud. Zonder stress, want het meeste kun je van tevoren maken. Schrijf je in en doe mee met de workshop Kerst-lekkers op 2 november!

chocolademomentjes geeft workshop kerst-lekkers op 2 november 2019 in de Beemster

Nieuwe datum Chocoladeproeverij

Bij voldoende belangstelling organiseer ik op 17 november weer een Chocoladeproeverij: een gezellige middag vol lekkers – en zonder schuldgevoel! Je kunt je alvast opgeven!

Ik hoop, dat je met plezier weer eens naar mijn website kijkt. Mogelijk binnenkort ook een Facebookpagina ‘Chocolademomentjes’! (?) Ik hou jullie op de hoogte – tot gauw!

Welkom op de Beemster Open Dag 2019

Gezellig, lekker, leerzaam!

Ook dit jaar doen wij weer mee met de Open Dag 2019 op Hemelvaart, niet als theetuin maar wel met:

Mini-workshops chi kung

Tussen 10 en 16 uur op de Open Dag 2019 in de Beemster geeft Bert in de tuin op elk half uur gratis mini-workshops in de Chinese energie-bewegingen van Chi kung. Erg leerzaam om hiermee kort kennis te maken en wie weet daarin verder te gaan in een cursus.

Open Dag 2019 bij Joséphine en Bert met gratis chi kung workshops in de tuin en lekkere hapjes in Zuidoostbeemster, Purmerenderweg 196

Lekkers

Voor de deelnemers aan de workshops is er koffie of thee met zelfgemaakt lekkers. O.a. bonbons die ik zelf maak nu ik de ‘chocoladerichting’ ben ingeslagen.

Open Dag 2019 bij Joséphine en Bert met gratis chi kung workshops in de tuin en lekkere hapjes in Zuidoostbeemster, Purmerenderweg 196

Cadeautje voor jezelf of een ander

Het leuke is, dat je deze superlekkere, ambachtelijke bonbons ook kunt kopen in een doosje van 6 of 2 verschillende stuks (resp. € 7.50 en € 2.50). Biologisch en zonder geraffineerde suikers, gluten, granen of lactose.

Andere activiteiten

Kijk ook eens naar de activiteiten die Bert en ik samen organiseren, altijd een combinatie van bewegen en culinair.

We hopen op net zoveel enthousiaste deelnemers/bezoekers als vorig jaar!

Chocoladeproeverij

Beste allemaal,

Nu ik een nieuwe weg ingeslagen ben van vnl. chocola en klein gebak, wordt het tijd voor een Chocoladeproeverij. Op 6 april om 14.30 uur stel ik de huiskamer open om diverse bonbons, chocolaatjes en taart te komen proeven, kosten 11,50. Heb je belangstelling, laat het weten, want mogelijk komt er een tweede datum.

Gezond snoepen

De theetuin is gestopt, maar ik blijf alles zelf bereiden op natuurlijke, verantwoorde, glutenvrije basis en met alternatieve suikers.

Let op!

Binnenkort wordt deze FB-pagina opgeheven. Je kunt mij voortaan vinden op https://www.facebook.com/jose.mentink.5
Je kunt ook een pb sturen met je e-mailadres om op de mailinglijst te komen of kijken op de websitepagina met activiteiten.
Tot ziens!

Chocoladeproeverij 6 april 2019 bij Joséphine. Ambachtelijke en glutenvrije chocola en taartjes met alternatieve suikers in werelderfgoed Beemster, Purmerenderweg 196

Theetuin en Eetkamer stoppen

Beste gasten, lieve mensen

Na 23 jaar gaan onze Theetuin en Eetkamer stoppen. Al die jaren heb ik gebakken en gekookt voor onze gasten, maar al het moois dat ik maakte, had nooit kunnen bestaan zonder jullie die het opaten of lazen. ONTZETTEND VEEL DANK voor jullie bezoek aan de tuin, de gezelligheid aan de eettafel, jullie hartverwarmende oh’s en ah’s bij het serveren van een High Tea en jullie meeleven met ons wel en wee.

De theetuin bestond sinds 1997 en het was dus met behoorlijk veel weemoed, dat ik, Joséphine, afgelopen zondag 26 augustus om 17.00 uur definitief de poort van onze theetuin sloot. Ook de deur van Joséphines Eetkamer ging daarmee dicht.

Einde en nieuw begin?

De twee in augustus geplande theetuinen zijn voorbij met enthousiaste bezoekers en gelukkig droog weer. En daarmee komt een einde aan 23 jaar Theetuin Joséphine en vegetarisch huiskamerrestaurant. 23 jaar waarin we ontzettend veel lieve, aardige, warme, mooie mensen hebben mogen ontmoeten en hebben voorzien van allerlei lekkers. Lekkers, dat in de loop van deze 23 jaar steeds verantwoorder werd, zonder geraffineerde suikers en vaak glutenvrij. En met de bak- en vegetarische kookworkshops die ik gaf, hebben veel mensen ‘meegeproefd’ van deze kennis. In het najaar hoop ik deze specialisatie verder te ontwikkelen in een orthomoleculaire patisserie-opleiding die ik ga volgen. Er is nu ruimte voor zulke nieuwe activiteiten en wie weet waar het toe leidt.

theetuin en eetkamer stoppen. Theetuin Joéphine en Joséphines Eetkamer in werelderfgoed De Beemster houdt op te bestaan.

Wel activiteiten Bert

Behalve in de theetuin ontvingen we ook gasten in Joséphines Eetkamer: elke 4e vrijdag van de maand kwamen daar borden met kleurrijke hoofdgerechten op tafel. En kleurrijk is voor mij – naast biologisch – altijd een belangrijke factor geweest, getuige mijn motto ‘mensen blij maken met mooie dingen’. Daarom had ik ook altijd veel plezier in het maken van folders, de website en de nieuwsbrieven.

Vanuit de grond van mijn hart bedank ik Bert die steeds weer zorgde dat het terras er piekfijn bij stond (en nog véél meer deed!!!). Hij gaat door met zijn chi-kungworkshops en -cursus en daarin mag ik hém nu bijstaan, o.a. met Hemelvaart.

Tot ziens!

Ergens, ooit, ontmoeten we elkaar weer – dus ik zeg graag tot ziens!

Nog 1x theetuin

Gisteren, 19 augustus 2018, was de theetuin voor de een-na-laatste keer open; de 26e is er nog 1x theetuin. Op deze twee dagen is er geen mogelijkheid meer van ‘losse inloop’. Niettemin kwam er gisteren een flink aantal mensen die een High Tea hadden gereserveerd.

Nog 1x theetuin op 26 augustus 2018 in Theetuin Joséphine in werelderfgoed De Beemster met biologisch-vegetarische, suikervrije High Tea.

Het weer werkte niet in alle opzichten mee en zeker naar het eind van de middag toe werd het guur en herfstachtig. Toch heeft iedereen op het grasterras kunnen zitten en zich kunnen koesteren in de spaarzame zonnestralen.

Nog 1x theetuin

A.s. zondag, de 26e augustus, zal de theetuin voor het laatst geopend zijn; na 22 jaar stoppen we ermee. Er zijn geen High Tea-reserveringen meer mogelijk voor deze middag, maar wie weet zien we elkaar nog eens bij een andere gelegenheid. Na de 26e volgt nog een afsluitend bericht.

Nog 1x theetuin op 26 augustus 2018 in Theetuin Joséphine in werelderfgoed De Beemster met biologisch-vegetarische, suikervrije High Tea.

Extra theetuinmiddag

Leuk nieuws: theetuin extra open

Op 19 augustus a.s. gaat de theetuin extra open! Om persoonlijke redenen zou de theetuin dit jaar alleen op 26 augustus geopend zijn. Maar er is zoveel belangstelling voor de High Tea, dat deze datum al volgeboekt is. Daarom hebben we een andere middag ingelast, zodat we meer mensen kunnen laten genieten van tuin en lekkers.

Welkom voor High Tea

Dit jaar hanteren we een iets andere formule voor de theetuin. Hoewel me dat wel aan het hart gaat, is ‘losse inloop’ niet meer mogelijk. Je kunt reserveren voor een mini of maxi High Tea op een tijdstip naar wens tussen 13.00 en 17.00 uur. Met de daarbij inbegrepen onbeperkte thee kun je net zo lang blijven zitten als je wilt en genieten van verantwoord snoepen.

theetuin extra open op 19 augustus van 13-17 uur voor vegetarisch-biologische, suikervrije High Tea in de Beemster. Op reservering bij Joséphine

 

Geweldige Open Dag 2018

Super Open Dag 2018!

Het werd een geweldige open dag 2018, deze 10e mei. Wat was de lucht grijs, maar wat waren de gezichten ontspannen en vrolijk! Zeker nadat ze met de chi kung-workshop van Bert hadden meegedaan. Iedereen ging nog blijer de poort uit dan dat men binnenkwam.

Beemsterlingen zetten hun beste beentje voor

Zoals altijd toonden de Beemsterlingen en mensen van daarbuiten zich van hun beste kant en deden in groten getale in onze achtertuin mee met de energie-oefeningen die Bert ze voordeed.

Open Dag 2018 in tuin van Josephine, Beemster, met chi kung workshops door Bertbeweegtje en suiker- en glutenvrij gebak

Gebak van Joséphine

Het was fijn, dat ook ik een bijdrage mocht leveren in de vorm van suikervrij, gluten- en lactosevrije gebakjes. Die zeer gewild waren en waarvan men genoot op het terras.

Open Dag 2018 in tuin van Josephine, Beemster, met chi kung workshops door Bertbeweegtje en suiker- en glutenvrij gebak

Open Dag met chi kung

Open Dag met chi kung in tuin van Joséphine, werelderfgoed Beemster op 10 mei 2018

Zonnige dag

Eindelijk schijnt het zonnetje dan toch!
Precies op tijd om de Open Dag met chi kung in onze Beemster op te vrolijken. Al zagen we net op Buienradar, dat het morgen wat minder warm wordt, we gaan er toch een mooie dag van maken. Tenslotte is ons werelderfgoed Beemster áltijd mooi, weer of minder goed weer!

Open Dag met chi kung

Je weet het toch nog? Morgen 10 mei geeft Bert gratis korte workshops chi kung  in onze tuin en zorg ik voor drinken en iets lekkers voor de workshopdeelnemers. Tussen 10 en 16 uur kun je binnenlopen om mee te doen. We zien je graag!

Chi kung-oefeningen zijn simpel en fijn om te doen en geven je lekker veel energie. Kijk ook eens op Berts website voor meer informatie.

Open Dag met chi kung in tuin van Joséphine, werelderfgoed Beemster op 10 mei 2018

Open Dag en meer

Open Dag Beemster 10 mei!

Alhoewel mijn gezondheid nog niet optimaal is, zijn er toch een paar plannetjes ontstaan: op de Open Dag Beemster gaat Bert gratis mini-workshops chi kung geven en zal ik de wachtenden op thee/koffie met iets lekkers trakteren.

Deelname aan gratis mini-workshop chi kung

Zodra er plm. 6 belangstellenden zijn, kun je op 10 mei tussen 10 en 16 uur deelnemen aan een gratis, 15 minuten durende workshop chi kung. Een leuke en ontspannen manier om hiermee kennis te maken! Opgeven van te voren hoeft niet. De workshops vinden plaats achter in onze tuin. Meer info hier.

Open Dag Beemster en meer. Gratis mini-workshops chi kung en hapjes in theetuin Joséphine en openstelling theetuin 26 augustus 2018 voor biologische High Tea, Beemster

Maar er is méér!

Op zondag 26 augustus gaat de theetuin open, van 13.00 – 17.00 uur. Wel met een iets andere formule, nl. dat ‘losse’ inloop niet mogelijk is en je die middag alleen volgens afspraak kunt komen. Er kan gereserveerd worden voor een mini- of maxi High Tea; tijdstip in overleg. Meer info/reserveren.